کارشناس مسئول بهداشت محیط بیمارستان شهید رجایی گچساران از برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماندهای بیمارستانی در این بیمارستان خبر داد.
کارشناس مسئول بهداشت محیط بیمارستان شهید رجایی گچساران از برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماندهای بیمارستانی در این بیمارستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران؛ مهندس لیلا احمدی گفت: امروزه یکی از معضلات بهداشتی و زیست محیطی کشور، مواد زائد بیمارستانی است و عدم کنترل و بی توجهی نسبت به مدیریت صحیح پسماندهای بیمارستانی علاوه بر تهدید جدی برای سلامت جامعه و محیط زیست باعث اتلاف هزینه های زیاد نیز می شود.
وی افزود: کلید رسیدن به مدیریت کارآمد؛ شناخت خصوصیات کمی و کیفی مواد زائد بیمارستانی، جداسازی، جمع آوری و در نهایت تصفیه و دفع مناسب با توجه به نوع مواد زائد تولیدی است.
وی ادامه داد: به دلیل روند روبه گسترش تولید پسماندها، فقدان استراتژی قانونمند در مدیریت پسماندها و بروز خسارات و خطرات زیست محیطی در بسیاری از نقاط کشور، قانون مدیریت پسماندها در سال 1383 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
احمدی تصریح کرد: در کارگاه آموزشی که با محوریت مدیریت پسماندهای بیمارستانی برگزار شد، موضوع قانون مدیریت پسماند، الزامات، دستورالعملها و روش های اجرایی در برنامه مدیریت پسماندهای بیمارستانی مورد بررسی قرار گرفت.
وی اذعان داشت: مطابق قانون مدیریت پسماند؛ پسماند به مواد جامد، مایع و گاز ( غیر از فاضلاب ) گفته می شود که بطور مستقیم یا غیر مستقیم حاصل از فعالیت های انسان بوده و از نظر تولید کننده زائد تلقی می شود.
احمدی حفظ سلامت عمومی و محیط زیست در مقابل اثرات نامطلوب پسماندهای پزشکی، اطمینان از مدیریت اجرایی مناسب و ضابطه مند پسماندهای پزشکی و ایجاد رویه ای مناسب و ضابطه مند برای تولید، حمل، نگهداری، تصفیه، امحاء و دفع پسماندهای پزشکی را لز جمله اهداف قانون مدیریت پسماندها در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی، درمانی عنوان کرد.
وی اضافه کرد: بر اساس ماده 13 این قانون، مخلوط کردن پسماندهای پزشکی با سایر پسماندها و تخلیه و پخش آنها در محیط و یا فروش، استفاده و بازیافت این نوع پسماندها ممنوع است و بر اساس ماده 16 این قانون، متخلفین مشمول جرایم می شوند.
کارشناس مسئول بهداشت محیط بیمارستان شهید رجایی گچساران گفت: مدیریت اجرایی پسماندها موظفند بر اساس معیارها و ضوابط وزارت بهداشت ترتیبی اتخاذ نمایند تا سلامت، بهداشت و ایمنی عوامل اجرایی تحت نظارت آنها تامین و تضمین شود.
احمدی نظارت و مسئولیت حسن اجرای این قانون را بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست دانست و خاطر نشان کرد: در جامعه پیشرفته امروزی که با انواع محدودیت ها در دسترسی به منابع مواجه هستیم، تولید انبوه زباله به عنوان طلای کثیف، سبب از دست رفتن منابع می شود.
وی بیان نمود: توجه خاص مدیران مراکز بهداشتی درمانی به این مسئله مهم با توجه به وظایف مهمی که بر عهده دارند و حمایت کامل آنها از برنامه های مدیریت پسماند و تشویق دست اندرکاران، نقش بسیار موثری در توفیق و افزایش بهره وری در این بخش خواهد داشت.
وی یاد آور شد: مدیران مراکز بهداشتی ، درمانی باید کاهش در مبدا تولید، بازیافت و تفکیک را به عنوان اولین استراتژی موثر در کاهش تولید زباله های بیمارستانی و در نتیجه کاهش هزینه های مدیریت پسماند مورد توجه ویژه قرار دهند.
به گزارش وب دا؛ در پیان این کارگاه آموزشی که با حضور 120 نفر از پرسنل بهداشتی، درمانی و اداری در سالن کنفرانس بیمارستان شهید رجایی گچساران برگزار شد، به بررسی راهکارهای کلیدی کاهش تولید پسماندهای بیمارستانی پرداخته شد.5-21-142